Северин Красимиров е преместен от затвора в Белене в ЛовечУбиецът на

...
Северин Красимиров е преместен от затвора в Белене в ЛовечУбиецът на
Коментари Харесай

Убиецът на Виктория Маринова мързелува в затвора

Северин Красимиров е преместен от пандиза в Белене в Ловеч

Убиецът на журналистката от РусеВиктория Маринова не работи в пандиза, навъртял е 11 санкции и има 2 награди, оповестиха от Министерство на правораздаването, предава .

Северин Красимиров бе наказан на 30 години лишаване от независимост за изнасилването, блудството и убийството на Маринова на 6 октомври 2018 година Първоначално избяга от страната, само че бе задържан в Германия и екстрадиран у нас. На идната година бе наказан общо на 30 година затвор за трите закононарушения, откакто призна виновността си.

Проблемен

В пандиза Северин е наказван досега 11 пъти – за нарушение на реда и за владение на неразрешени движимости. Има и 2 награди – за самодейност при присъединяване в мероприятия. Първоначално той стартира да излежава присъдата си в пандиза в Белене, само че към този момент е изместен в пандиза в Ловеч, споделиха още от правосъдното министерство.

Престъплението

Четири години след убийството на Виктория никой в Русе не желае да си спомня за това грубо закононарушение. На 6 октомври 2018 година градът настръхна от вестта за намерено край брега на Дунава тяло на млада жена. Скоро стана ясно, че това е 30-годишната Виктория Маринова, водеща в районната телевизия TVN, благосъстоятелност на някогашния ѝ брачен партньор Свилен Максимов. Извършителят на убийството към момента не беше открит, а едно манипулативно изказване, че е погубен публицист поради работата му, прикова погледите на света към северния български град. Репортери на международни организации като Ройтерс и Франс прес бяха командировани там, оператори насочиха камери към бетонната алея край Дунав, където Виктория бе убита по време на съботния си крос. Край Дунав дойде и словашки кореспондент да търси подобие със случая в родината си – бруталния разстрел на проверяващия словашки публицист Ян Куцияк.

Разследването

Още в първите дни след убийството стана ясно, че малко евентуално е закононарушението да е осъществено поради работата на Виктория в малкия екран. Там тя води известно време светската графа „ Подиум “, а след промяна на концепцията екипът взема решение да стане лице на предаването „ Детектор “, което да визира по-сериозни тематики. В първото и последното му издание с присъединяване на Виктория, излъчено дни преди да бъде убита - на 30 септември 2018 година, тя прави единствено анонс на тематиката, а интервютата води различен публицист.

Арестът

Четири дни след закононарушението в немския град Щаде бе арестуван 21-годишният Северин Красимиров, който напуснал България, с цел да се скрие при майка си. Разследващите имаха задоволително доказателства, че убийството на Виктория не е поръчково, а е гнусно посягане със полов претекст. Виктория е правела утринния си крос на бетонната алея край Дунав, когато срещнала килъра си. Той се прибирал след нощен запой в ромския кв. „ Селеметя “ и красивата млада жена привлякла вниманието му.

Екстрадицията

Северин бе върнат у нас и изправен пред Окръжния съд в Русе. Повдигнати му бяха три обвинявания – за блудствени дейности, за обезчестяване и за ликвидиране, осъществено по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост. Северин призна виновността си и се възползва от процедурата на съкратеното правосъдно разследване и по този начин понижи с една трета присъдата си. Тя бе произнесена същия ден, в който потегли делото против него.

Делото

В правосъдната зала Северин влезе спокоен, с дъвка в уста, с чисти облекла и нова прическа. По време на четенето на обвинителния акт се прозина няколко пъти. Съдът му даде 30 година затвор. Заниженото му поради малка врата в закона наказване повдигна спор в обществото за това заслужено ли е жестоки убийци да не получават доживотни присъди.

Фондация продължи делото на Вики

Фондацията „ Направи положително за чужд “ продължи положителните каузи на Виктория Маринова. Тя бе основана в нейна памет от близки и другари.

Сред първите начинания и със средства на създателите на фондацията бе сложено осветяване и видеонаблюдение на бетонната алея край Дунав, където Вики откри гибелта си. Организирани бяха благотворителни концерти с присъединяване на изявени наши реализатори, поредност от акции в поддръжка на благородни дела, спортни начинания, други прояви. Откакто е учредена, фондацията е помогнала на хиляди хора в неволя. „ Направи положително за чужд “ подари наслада на доста небогати фамилии и самотно живеещи хора посредством акциите си „ Коледна баница за всеки “, „ Играчка за всяко дете “ и „ Великденска софра за всеки “. Подпомогнати са центрове от фамилен вид за деца и младежи, беше обезпечена топла храна за медиците на първа линия в борбата против ковид в продължение на два месеца.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР